Отборът на Далас постигна първа победа във финала на Западната

...
Отборът на Далас постигна първа победа във финала на Западната
Коментари Харесай

Дончич поведе Далас за първи успех срещу Голдън Стейт

Отборът на Далас реализира първа победа във финала на Западната конференция на НБА, откакто се наложи вкъщи над Голдън Стейт със 119:109. Въпреки това обаче Маверикс изостава в общия конфликт с 1-3 триумфа, като на противника му би трябвало единствено още един триумф, с цел да продължи напред.

Лидерът на Далас Лука Дончич въодушеви отбора за успеха, като единствено една асистенция го лиши от това да приключи мача с трипъл-дабъл. Словенецът остана на косъм от " трипъл-дабъл ", като означи 30 точки, завоюва 14 битки и направи  9 завършващи подавания.

Реджи Бълок съумя да вкара рекордните за него във финалите 6 стрелби от трите точки от общо 20 за Далас. Защитата на домакините съумя да ограничи звездния тандем на Голдън Стейт Стивън Къри и Клей Томпсън, които вкараха общо 32 точки.

Далас имаше огромно преимущество във втората и третата част на мача, които бяха отделени от повече от 20 минути пауза, откакто покривът на залата " Американ Еърлайнс Сентър " прокапа поради поройния дъжд.

Далас съумя да поведе с 29 точки, което се оказа задоволително, макар финалния напън на Голдън Стейт.

Фини-Смит приключи с 23 точки за Далас, Джейлън Брансън - с 15, а Макси Клебър - 13.

Къри бе най-резултатен за Уориърс с 20 точки и 8 асистенции. Джонатан Къминга вкара 17 точки за отбора в края, Джордан Пуул приключи с 14.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР