Отборът на Челси запази шансовете си да участва в Шампионската

...
Отборът на Челси запази шансовете си да участва в Шампионската
Коментари Харесай

Челси надви Ливърпул и остави жива битката за топ 4

Отборът на Челси резервира възможностите си да взе участие в Шампионската лига през идващия сезон, откакто победи Ливърпул с 1:0 вкъщи в мач от 37-ия кръг на Висшата лига.

„ Сините “ от Лондон изоставаха с шест точки от противника си преди днешната среща, само че реализираха своето на „ Стамфорд Бридж “, с помощта на гол на Оливие Жиру в 32-та минута. Френският национал се разписа с глава след положително центриране на Виктор Моузес отдясно. През втората част възпитаниците на Антонио Конте опазиха преднината си и по този метод записаха доста скъп триумф в борбата за топ 4. След този мач Челси остава на пета позиция в класирането с 69 точки, две по-малко от Тотнъм и на три зад Ливърпул, като мърсисайдци са изиграли мач повече.

В друга среща от Висшата лига Арсенал разруши Бърнли с 5:0 вкъщи в последния мач на Арсен Венгер на „ Емиратс “. Пиер-Емерик Обамеянг се разписа два пъти, а Александър Лаказет, Сеад Колашинац и Алекс Айоби добави по едно попадение за триумфа, след който бяха закрепени и позициите на двата отбора в крайното класиране. Арсенал ще приключи сезона на шесто място, а Бърнли на седма позиция, като и двата тима ще вземат участие в Лига Европа през идната акция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР