Отборът на БУБА Баскетбол за момчета до 16-годишна възраст ще

...
Отборът на БУБА Баскетбол за момчета до 16-годишна възраст ще
Коментари Харесай

БУБА Баскетбол ще е домакин на турнир от Европейската младежка баскетболна лига

Отборът на БУБА Баскетбол за момчета до 16-годишна възраст ще е хазаин на първия шампионат от група C на Европейската младежка баскетболна лига. Общо девет отбора ще се съберат в София, с цел да дадат старт на конкуренцията в третия поток. Мачовете от 3 до 6 ноември ще се организират в зала „ Триадица “ в столицата.

В група C на шампионата с изключение на БУБА Баскетбол има още два български тима – ЦСКА и Балкан. В групата са още северномакедонският Водно Сънс Партизан от Скопие, Суадие от Истанбул, Турция, Баскетбол Дриймс Академик от Гран Канария, Испания, Пражки сокол от Чехия, Шефилд Колидж от Англия и някогашният клуб на президента на БФБаскетбол Георги Глушков – Казерта от Италия.

„ Щастливи сме да сме домакини на толкоз мощен шампионат. Хубаво е, че и София ще е хазаин на сходна качествена демонстрация за подрастващи. Отборите в групата са доста квалитетни. Нямаме доста добра визия какви са противниците, само че е ясно, че в страни като Испания, Италия, Турция – държат доста на баскетбола. Миналата година направихме доста положителни резултати за тази възраст. Сега тимовете са даже по-силни Имаме положителни момчета и главната ни цел е да се представим добре. С Балкан сме школи, които показват България добре в такива шампионати “, разяснява идната конкуренция треньорът на 16-годишните момчета на БУБА Баскетбол Янко Янчев.

„ Това е опция за обогатяване на календара от надпревари за момчетата в тази възраст Надяваме се да помогнем на играчите да израснат и да заслужат място в националния тим, с цел да могат да имат триумфи и националните гарнитури. Турнир като този разрешава на всички в България да си сверят часовника с огромни школи и се надяваме да издигнем равнището на българския баскетбол. Не го вършим за БУБА Баскетбол и за триумфите на клуба, или наши – на треньорите в школата ни, задачата ни е да развиваме българския баскетбол като цяло “, добави той.

Вторият шампионат от конкуренцията е в края на януари 2023 година в Будапеща, Унгария.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР