Отборът на Бразилия се класира за полуфиналите на турнира Копа

...
Отборът на Бразилия се класира за полуфиналите на турнира Копа
Коментари Харесай

10 от Бразилия отстраниха Чили от Копа Америка

Отборът на Бразилия се класира за полуфиналите на шампионата Копа Америка. “Селесао ” се наложи с 1:0 над Чили с помощта на гол на Лукас Пакета в 46-ата минута. Халфът на Лион размени Роберто Фирмино на почивката и секунди след началото на втората част означи единственото попадение в мача. Двубоят напълно не беше елементарен за бразилците. Две минути след гола на Пакета те останаха с човек по-малко поради червен картон на Габриел Жезус. Нападателят на Манчестър Сити извърши жестоко нарушаване и беше изпъден. До края Чили имаше самодейността, само че не съумя да изравни.

Бразилия е хазаин на шампионата и пази купата си от 2019 година. Във финала тогава петкратните свветовни първенци победиха Перу и точно " инките " ще са идващият им противник. Полуфиналният конфликт ще се състои на 6-и юли. Другият полуфиналист ще бъде избран от двойките Аржентина - Еквадор и Уругвай - Колумбия.

Бразилците записаха три победи и тъждество в групата, което им подсигурява първото място. Чили се показа много по-неубедително и зае 4-о място в своята група, като по този метод не може да избегне ранна среща с огромния любимец за купата. Чилийците имаха единствено една победа в последните си 16 мача против Бразилия, само че подходиха самоуверено и Едерсон трябваше да се намесва след удар на ветерана Едуардо Варгас в 10-ата минута. В 15-ата Ричарлисон се опита да изненада Клаудио Браво, само че опитният пазач внимаваше. В средата на полувремето Неймар проби отляво и центрира, само че Фирмино закъсня да засече топката. Малко по-късно Варгас на два пъти финтира Ренан Лоди и шутира по диагонала, само че Едерсон отново бе на мястото си. Точно преди почивката пък Габриел Жезус стреля над вратата от комфортна позиция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР