Отборът на Берое спечели с 1:0 срещу състава на Локомотив

...
Отборът на Берое спечели с 1:0 срещу състава на Локомотив
Коментари Харесай

Берое излъга Локо (Пд) в последните секунди

Отборът на Берое завоюва с 1:0 против състава на Локомотив (Пд) в среща от 31-ия кръг на първа футболна лига - втора осмица. Единственият гол означи Алиун Фал в 90-ата минута на срещата. С този триумф един кръг преди края на сезона Берое събра 41 точки и заема седмото място в класирането, даващо право за присъединяване в бараж за европейските клубни шампионати. На осмата позиция е ЦСКА 1948 с 40 точки, Локомотив Пловдив е с 37, а Арда има 32. На 20 май Арда приема Берое, а Локомотив е хазаин в Пловдив на ЦСКА 1948.

В 9-ата минута Стив Фуртадо можеше да стреля към вратата на Локомотив, само че вместо това реши да се обърне и да извади топката обратно към връхлитащия Серкан Юсеин. Халфът нанесе удар, само че над вратата. В 12-ата минута Илко Пиргов се регистрира със страхотна интервенция. Вратарят на гостите излезе от вратата си до границата на наказателното поле, където пресече дълго подаване към Даниел Генов.

След това Симеон Мечев шутира от далечна отдалеченост. В 43-ата минута Александър Василев подаде към Лукас Салинас в наказателното поле. Бразилецът овладя, след което насочи удара си в близкия ъгъл на Генадий Ганев. Стражът на Берое беше застанал до гредата и блокира изстрела. 

Второто полувреме стартира мощно за заралии, които пропуснаха на два пъти да отбележат гол във вратата на Илко Пиргов. Първо Даниел Генов се разноски сред бранителите на Локомотив, само че ударът му изневери. Малко по-късно Давиде Мариани опитва да трансферира стража на гостите, само че не сполучи. В 52-ата минута Преслав Боруков стреля мощно от далечна отдалеченост. Ганев внимаваше и улови топката. В 67-ата минута Юсеф надскочи всички след центриране от корнер. Той обаче прати удара си с глава над вратата. 

В 78-ата минута Георги Динков работи неразчетено в наказателното поле и подари топката на Христо Иванов. Младокът беше на метър от Генадий Ганев и шутира в тялото му, пропускайки най-чистия късмет за Локомотив досега в мача. 

В 81-ата минута Милош Петрович качи топката на главата на Ивайло Димитров. Нападателят се пласира добре и нанесе мощен удар с глава, кой за благополучие на Ганев бе ориентиран право в ръцете му.

В 90-ата минута Берое най-накрая вкара гол, откакто Алиун Фал с глава стреля неспасяемо във вратата на Илко Пиргов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР