Отборът на България завърши на 17-о място в първата за

...
Отборът на България завърши на 17-о място в първата за
Коментари Харесай

Българската мъжка щафета остана на 17-о място в Йостерсунд, победа за Норвегия

Отборът на България приключи на 17-о място в първата за сезона обичайната мъжка щафета на 4x7,5 км от Световната купа по биатлон, която се организира в Йостерсунд, Швеция.

Родният квартет в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Константин Василев и Васил Зашев употребява общо 8 спомагателни патрона при стрелбите си, без да се постанова да влиза в наказателна обиколка.

За страдание, това не оказа помощ на българските биатлонисти да прекосят финалната линия, защото на финален пост Зашев беше затворен с обиколка от водачите и в последна сметка нашият отбор бе класиран на 17-ата позиция от общо 20 щафети, които застанаха на старта.



Победител в конкуренцията стана квартетът на Норвегия - Ендре Стрьомсхайм, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Сястад Кристиансен, които използваха общо 7 спомагателни патрона и стопираха хронометрите на 1:14:28.4 часа. По този метод " викингите " записаха осмата си поредна победа в мъжка щафета, годна за Световната купа, като за последно те не бяха на най-високото място на почетната стълбичка в Руполдинг през месец януари 2022-а година.

Второ място през днешния ден остана за отбора на Франция, който употребява 11 спомагателни патрона и финишира на закъснение от 20.6 секунди по отношение на първата позиция, до момента в който последното място на подиума сграбчи квартетът на Германия, който финишира на 50.5 секунди от норвежците, откакто завъртя една наказателна обиколка и употребява цели 16 спомагателни патрона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР