Отборът на Австралия стана вторият сигурен участник в четвъртфиналите на

...
Отборът на Австралия стана вторият сигурен участник в четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Австралия детронира САЩ и се класира за четвъртфиналите на United Cup

Отборът на Австралия стана вторият сигурен участник в четвъртфиналите на тенис шампионата за смесени тимове United Cup, на който " кенгурутата " са хазаин, а мачовете се организират в Пърт и Сидни.

В последния си конфликт от група " С " австралийците записаха дебютния си триумф в шампионата, надигравайки с 2-1 победи отбора на Съединени американски щати и по този метод смъкна американците от трона в конкуренцията, откакто точно те победиха в първото издание през предходната година.

Дуелът стартира чудесно за домакините, които поведоха в резултата посредством Алекс Де Минор, който победи с 6:4, 6:2 Тейлър Фриц, само че след това Джесика Пегула надигра Айла Томлянович със 7:6(6), 6:3.

По този метод срещата на смесени двойки се оказа решаваща за изхода от борбата, а в нея Сторм Хънтър и Матю Ебдън съкрушиха Пегула и Раджийв Рам с 6:3, 6:1, носейки крайния триумф на Австралия.

Тази победа за австралийците обаче докара до забавен процес в групата, където всички три тима се оказаха с баланс 1-1 в конфликтите си и 3-3 в обособените мачове. Така спечелилият в крайното нареждане трябваше да бъде избран по отношение на индикаторите за представянето в обособените сетове, където Австралия беше с най-хубави индикатори и по този начин домакините продължиха напред към четвъртфиналите на United Cup.

Този процес в група " С " се оказа удобен и за състава на Китай, който към този момент завърши присъединяване си в груповата фаза с баланс 1-1, само че с общо 4 победи в обособените мачове азиатците си подсигуряваха, че ще завършат най-малко като тима с най-хубави индикатори от тези на второ място в Пърт, което също ще им даде право да играят на четвъртфиналите в шампионата. Развръзката в група " Е " следва да стане ясна на следващия ден след конфликта сред Сърбия и Чехия, в който победа за западните ни съседи, водени от Новак Джокович, ще значи несъмнено продължение към идната фаза.



В същото време в различен от конфликтите точно на 1 януари в Сидни Франция победи Германия с 2-1 триумфа.

Александър Зверев даде задатък на Бундестима, откакто съкруши първенеца от Sofia Open 2023 Адриан Манарино с 4:6, 6:4, 6:3, а във втория сингъл за деня Каролин Гарсия надделя Анжелик Кербер с 1:6, 6:2, 6:2.

В последна сметка се стигна до съдбоносен мач на двойки, в който Гарсия и Едуар Роже-Васлен се оправиха с Кербер и Зверев след 7:6(4), 2:6, 12-10, отразявайки и мачбол в шампионския тайбрек.

По този метод Франция оглави класирането в група " D " и при нов триумф на следващия ден против Италия ще си обезпечи място в четвъртфиналите на United Cup. Германците към този момент са втори с баланс 1-1, до момента в който " Скуадра Адзура " е на дъното, откакто позволи проваляне в първия си конфликт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР