Отборът на Атлетик Билбао надигра у дома Барселона с минималното

...
Отборът на Атлетик Билбао надигра у дома Барселона с минималното
Коментари Харесай

Страхотен гол на Адурис попари Барселона на старта в Ла Лига

Отборът на Атлетик Билбао надигра вкъщи Барселона с минималното 1:0 в първия дуел от новия сезон на испанската Ла Лига.
Шампионите започнаха с две от новите си попълнения в стартовия състав – Антоан Гризман и Френки де Йонг, а Лионел Меси остана отвън състава заради контузия на прасеца.
През първата част възпитаниците на Ернесто Валверде направляваха събитията на терена, само че по този начин и не откриха път към вратата на Унай Симон. От своя страна, баските се опитваха на контраофанзива да затруднят своя противник, а първата част приключи при нулево тъждество.
Каталунците понесоха още един удар в края на полувремето, когато уругвайският нападател Луис Суарес получи контузи своя прасец и напусна наложително терена, сменен от Рафиня. Втората част не се различаваше с нищо от първата и Барселона владееше контрола върху топката, само че Атлетик дочака своя миг минута преди края на постоянното време.
Центриране на Андер Капа откри в наказателното поле Ариц Адурис и неостаряващият голмайстор на домакините парира Марк-Андер Тер Стеген с неспасяем ножичен удар. Така 38-годишният футболист изравни звездата на противника Меси по поредни сезони с гол в Ла Лига – 15.
Гостите не съумяха да реагират на предизвикването и по този начин след един прецизен изстрел по посока вратата на Билбао, изгубиха в откриващия си мач от акцията. В идващия кръг Барса приема вкъщи Бетис, до момента в който Атлетик гостува на Хетафе.
Още детайлности и ВИДЕО от най-интересните моменти в мача, можете да видите в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР