Отборът на Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на

...
Отборът на Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на
Коментари Харесай

Аталанта е първият четвъртфиналист за Купата на Италия

Отборът на Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия след триумф с 2:0 над отбора на Венеция. Луис Муриел откри резултата в 12-ата минута, а Йоаким Меле удвои две минути преди края на постоянното време. За място на полуфиналите отборът от Бергамо ще спори с Наполи или Фиорентина, които играят на следващия ден.

Джан Пиеро Гасперини заложи на мощен състав и неговият тим доминираше през целия мач. Още в началните минути Лука Лецерини трябваше да прави двойно избавяне след удари на Муриел и Купмейнерс. Той обаче нямаше какво да направи в 12-ата минута, когато колумбийският нападател спря топката в наказателното поле и финтира бранител и вратаря, с цел да открие резултата. Последва дълго разглеждане на обстановката с ВАР заради подозрения, че Муриел е докоснал топката с ръка при преодоляването, само че попадението бе прието.

Аталанта сътвори още положения пред ипочивката, само че стигна до нов гол, а след удар с глава на Купмейнерс топката се удари в гредата. След почивката превъзходството на бергамаските продължи, макар че Венеция имаше своите моменти. Църнигой прати топката в мрежата на домакините, само че голът не бе приет заради засада на състезател на гостите, който пречеше на вратаря.

Последваха поредност от положения пред вратата на Венеция, а Джузепе Пецела удари греда. Липсата на втори гол даде опция на гостите да притеснят противника в последните минути, само че в 88-ата падение на Шнег разреши на Аталанта да провежда контраофанзива. Комбинация сред Пашалич и Меле приключи с гол на датчанина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР