Отборът на Арсенал не успя да победи в пореден мач,

...
Отборът на Арсенал не успя да победи в пореден мач,
Коментари Харесай

Арсенал се измъкна от нова катастрофа у дома

Отборът на Арсенал не съумя да победи в следващ мач, откакто приключи 1:1 при семейството на Уулвърхемптън в дуел от 11-тия кръг на Висшата лига. За домакините голът беше маркиран от Пиер-Емерик Обаменянг, като през втората част "вълците " изравниха с гол на Раул Хименес.

Началото на дуела беше напълно в интерес на гостите. С удари от междинна отдалеченост се отличиха Рубен Невес и Жоао Моутиньо, само че те не застриха чак толкоз мощно вратата на Бернд Лено.

Момчетата на Емери съумяха да наказажат пропуските на гостите в 21-та минута и попадението пристигна от прочут източник. След страховит пробив на Давид Луис по десния фланг бразилецът центрира и откри краката на Александър Лаказет. Французинът се обърна и откри фронтално против вратата Обамеянг, който разстреля Патрисио за 1:0.

Домакините можеха да си удвоят задатъка единствено 10 минути по-късно. Лаказет получи топката в наказателното поле, съумя да се обърне и да стреля, само че Патрисио този път беше на място. В 42-та минута резултатът можеше да бъде подравнен, само че ударът на Дохърти от границата на наказателното поле беше отразен от Лено.

В началото на втората част още веднъж "топчиите " бяха покрай гол. Първо в 60-та минута Арсенал беше покрай попадение, откакто Йозил, Обаменяг и Лаказет комбинираха, само че ударът на последния мина настрана.

Вместо да поведат с 2:0 обаче момчетата на Емери още веднъж не съумяха да опазят задатъка си. В 76-та минута Жоао Моутиньо центрира след осъществяване на тъч и на задната греда Калъм Чеймбърс беше надскочен от Хименес, който оформи крайното 1:1.

По този метод неприятната форма на "артилеристите " продължава, като те резервират 5-та си позиция с актив от 17 точки от 11 мача. Уулвърхемптън, от своя страна, е на 11-то място, с 13 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР