Отбор Da Vinci е големият победител в първото издание на

...
Отбор Da Vinci е големият победител в първото издание на
Коментари Харесай

Отбор Da Vinci от София е големият победител в Национална финансиада

Отбор Da Vinci е огромният победител в първото издание на " Национална финансиада " - просветителна самодейност на Банка ДСК за повишение на финансовата просветеност на младежите в България.

16-годишната Жанет Таблова и татко ѝ Стоян Таблов от София се пребориха с конкуренцията по време на двудневните полуфинали и финали на самодейността, и завоюваха стипендия за обучение за образователната 2019/2020 година в размер на 3 000 лв..

Голямата премия им беше връчена персонално от Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
 Снимка 411700
Източник:

На 3-то и 2-ро място се класираха надлежно тимовете Qpiter и Evergreen, и двата от София. Големият победител, тимът на сем. Таблови, завоюва премията с общ актив от 78 точки за най-вече правилни отговори и решени задания, по време на последните три срещи.

" За мен и за целия екип на Банка ДСК бе същинска наслада да проследим огромния интерес към " Национална финансиада ". Щастливи сме, че тематиката за финансовата просветеност вълнува младежите и във от ден на ден фамилии е на дневен ред стимулирането на познания за финансите. В Банка ДСК влагаме в развиването и знанието на хората и с " Национална финансиада " целим да насърчим родителите и децата да черпят познания за парите и положителното финансово обмисляне. ", съобщи Виолина Маринова.

" Според мен моите връстници би трябвало да си слагат финансови цели, а не да харчат парите си на момента. По този метод, след време, ще могат да ги употребяват за нещо, което в действителност желаят и което е по-смислено от моментната покупка ", показа 16-годишната ученичка Жанет Таблова от отбора-победител.

Полуфиналните и финалните кръгове на " Национална финансиада " се организираха онлайн на 9-и и 10-и март в " Сердика център " в София. В тях се включиха 12 тима (родител и гимназист) от София, Стара Загора, Велико Търново и Русе, класирани измежду 672 тима общо от първия стадий на конкуренцията. В рамките на двудневното събитие фамилните тимове се състезаваха един против различен в игри с въпроси от финансов и стопански темперамент.

С това съревнование завърши първото издание на " Национална финансиада " на Банка ДСК. Институцията се стреми да развива тази посока на предаване на познания на младежите и възнамерява да развива плана по новаторски метод и през цялата 2019 година и в дълготраен проект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР