Отбелязваме международния ден на труда.Денят на труда и на международната

...
Отбелязваме международния ден на труда.Денят на труда и на международната
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на труда

Отбелязваме интернационалния ден на труда.

Денят на труда и на интернационалната работническа взаимност у нас е разгласен за формален празник през 1939 година, а стартира да се празнува годишно от 1945 година.

По време на социализма празникът се отбелязва с огромни манифестациив цялата страна. В тях взимат присъединяване и държавните чиновници. След 1989 година 1 май продължава да е формален и неработен ден, само че държавната власт не се ангажира с образуване на всеобщи прояви.

В международен мащаб 1 май се отбелязва публично, в други се празнува импровизирано. В Съединени американски щати и Канада честват в първия понеделник от септември.

Честването стартира през 1886 година в Съединени американски щати и поражда вследствие на желанието на профсъюза да обезпечи свободен ден за " трудещия се човек ".

Днес Денят на труда продължава да се чества най-вече с почивен ден и за мнозина бележи алегорично края на лятото. Празникът става формален през 1894 година. Във Англия означават Деня на труда през първия понеделник на май. Предложения през 2011 година са правени празникът да се реалокира през септември, в синхрон със Съединени американски щати и Канада, само че към този момент това не е направено. Първи май се празнува като Ден на труда и е формален празник в редица страни като: Германия, Австрия, Мексико, Тайланд, Русия и доста други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР