Отбелязваме Деня на Европа. Той е посветен на мира и

...
Отбелязваме Деня на Европа. Той е посветен на мира и
Коментари Харесай

Румен Радев: Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство

Отбелязваме Деня на Европа. Той е отдаден на мира и единството и в него си припомняме концепцията на френския външен министър Робер Шуман от 1950 година - за основаване на нова форма на политическо съдействие в Европа.

Знамето на Европейския съюз беше издигнато на тържествена гала пред президентството в София. Преди това президентът одобри почетния часовой Националната гвардейска част.

Румен Радев разяснява,че през днешния ден означаваме две значими събития, трансформирали вечно ориста на Европа и на света.

" Историята на Европейското единство ни учи, че то е достижение на прозорливите, които го изковаха върху към момента димящите погреби на континента ", посочи президентът, който по-рано сутринта сервира цветя на Паметника на Незнайния боец.

Пред публицисти Румен Радев разяснява още, че най-ранната дата за издаване на указа за разформироване на Народното събрание и назначение на длъжностен кабинет е 11 май.

" Ще направя всичко допустимо, тъй че по допустимо най-бързия метод да имаме служебно държавно управление. Разбира се в тези периоди, които да удовлетворят условията на Конституцията. Знаете, че служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат, упованията към него са големи, отговорностите са огромни, то е въпрос на баланс. Да се откри най-хубавият екип, който да се съчетае по най-благоприятен метод, тъй че да извърши тази сложна задача ", сподели президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР