Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението

...
Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението
Коментари Харесай

Отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Отбелязваме 29 юни – Национален ден на сигурността на придвижването по пътищата. На него се провеждат редица начинания, които минават под мотото „ На пътя животът е с преимущество “. Това оповестиха от пресцентъра на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ .

По самодейност на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и в партньорство със Столична община бе направена площадка за образование по пътна сигурност на деца в Южния парк. От през днешния ден оборудването е разполагаем на всички поданици и посетители на столицата. На него ще могат да се организират открити уроци от учебни заведения и детски градини. Всеки родител също ще може да заведе детето си и да му покаже по какъв начин да пресича безвредно, къде да се движи и ръководи велосипед, и други

Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и Сдружение „ Българската петролна и газова асоциация “ сплотяват старания, с цел да стигнат посланията за повече сигурност и приемливост на пътя до допустимо най-вече хора. От през днешния ден започва акция, в която се включват доста от бензиностанциите в страната. Всеки клиент, посетил комерсиалните им обекти, ще получава и листовка сплотяваща някои от най-важните препоръки за сигурност – вярно вземане предвид на скоростта; без разсейване; наложително слагане на предпазните колани – както от водачите, по този начин и от пътниците; вярно возене на децата в транспортните средства и други Инициативата ще продължи в идващите месеци, когато обичайно хората подхващат повече пътувания, а осведомителните материали ще са съсредоточени предпочитано по главните посоки за летен туризъм.

От 17.00 часа ще бъде открит и интерактивен кабинет за образование по сигурност на придвижването по пътищата в столичната детска градина № 186 " Деница " в жк. „ Младост 2 “. Ръководството на образователното заведение е подготвило и празник на пътната сигурност по време, на който децата ще покажат какъв брой доста знаят за разпоредбите за придвижване.

В рамките на самодейностите за 29 юни, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ взаимно с фондация „ Деца на борда “ проведоха и двудневно образование за бъдещи и сегашни родители, в което сплотиха най-важните препоръки за сигурността на децата в автомобила.

В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителствени организации и обществено виновни компании. С това се цели привличане на в допълнение публично внимание към проблемите на пътната сигурност, освен на този ден, само че и през цялата година. Датата е определена и заради обстоятелството, че в този момент стартират месеците, в които обичайно се подхващат доста пътувания и когато настъпват максимален брой тежки пътнотранспортни катастрофи.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР