От заболяванията това лято двете шарки – варицела и скарлатина,

...
От заболяванията това лято двете шарки – варицела и скарлатина,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Варицелата и скарлатината са доминиращи при децата това лято

„ От болесттите това лято двете шарки – варицела и скарлатина, са преобладаващи при децата. Ежеседмично понижават случаите на инфектираните, само че те са доста повече спрямо предходната година. Освен тях има и аденовируси, които са с дълъг инкубационен интервал - от 7 до 10 дни. При множеството респираторни вируси бързо се появяват признаците и бързо си отиват, до момента в който аденовирусите засягат и очите, появява се конюнктивит ”. Това съобщи проф. Ива Христова шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.
Тя напомни рекомендацията на Световната здравна организация децата да бъдат имунизирани против морбили, тъй като има случаи на връщане на това заболяване.
За случаите на Коронавирус проф. Христова сподели, че с изключение на имунизирането, е добре да се съблюдава и дистанцията и хигиената, както и да се опазва висок имунитет.
„ Близо ¼ от българите са минали два курса на имунизация. Не е единствено Коронавирус, имаме букет от респираторни вируси и рационално държание ще ни защищити и от този „ букет ”. В районните здравни инспекции може да се имунизираме, там може и да попитаме къде на друго място може да се имунизира човек ”, сподели проф. Христова.
За имунизациите за грип е още рано, те стартират да се появяват към края на септември, изясни шефът на аналитичния здравен център. Вчера от Министерството на здравеопазването оповестиха, че обезпечават 370 000 грипни ваксини за възрастни. Последната година имаше засилен интерес, изясни проф. Христова.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР