От втория полусезон в български футбол има ново правило. То

...
От втория полусезон в български футбол има ново правило. То
Коментари Харесай

Новото правило в българския футбол, което влезе от тази година

От втория полусезон в български футбол има ново предписание. То е обвързвано с броя на запасите, които към този момент няма да са 7, а стават 9. 
Прочетете още
До момента тимовете имаха право на 7 смени - вратар плюс шест полеви състезатели. Общата група на отборите беше от 18 играчи. Сега към този момент играчите могат да бъдат до 20 в група, а футболистите на аварийна пейка могат да са 9 - един вратар плюс осем полеви. 

Това обаче не значи, че в случай че даден тим не може да запълни групата си е задължен да бъде с 9 запаси. Любопитно е, че действително няма най-малко за запаси, а един тим е задължен да стартира мача с най-малко 8 титуляри, с цел да започва дуел. 

Правилото мина малко апропо и може би единствено тимовете, админите на отборите и хората в БФС схванаха за него. 

Естествено в случай че следите и електронната системата на БФС за мачовете в елита може да видите тази смяна. 

В първия кръг на втория полусезон Левски, Арда, Пирин, Берое и Локомотив Пловдив не съумяха да се възползват от новото предписание и не съумяха да запълнят групата си от 19 футболисти. 

Любопитно е, че малкия екран, която държи правата за елита също не беше готова за смяната и запасите, които пусна по време на мачовете от първия полусезон бяха едвам 7. Даваме Ви образец с мача ЦСКА 1948 - Хебър, а в тима на домакините бяха изпуснати Евгени Сердюк и Реян Даскалов. 





В Англия, Германия и Франция също групата е от 20 играчи, само че това предписание беше признато много по-рано при тях. В Испания групата на играчите е до 23-ма, в Италия, която последна от огромните шампионати усили броя на играчите, също разчита на група до 23-ма футболистите.

Групата за мачовете от евротурнирите е до 23-ма футболисти. 

На Световни шампионати през предходната година беше признато предписание групата на тимовете да бъде увеличена от 23-ма на 26-ма играчи. На Мондиала в Катар тимовете можеха да разполагат с цялостната си група от 26 футболисти. Очаква се тази смяна да бъде призната и за Евро 2024. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР