От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната

...
От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Задкулисието и паралелната държава се окопаха още по-дълбоко през Конституцията

„ От всички вреди, които сглобката нанесе на страната до момента, смяната на Конституцията е най-голямата щета. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.
„ С двойното поданство на депутати и министри предават българския народен суверенитет и към този момент публично могат да ни ръководят непознати жители. Съдебната промяна не цели никаква правдивост и никаква самостоятелност на правосъдната система. Разпределиха си и порциите в правосъдната система. Демократична България и Христо Иванов най-сетне си получават съдиите сами да избират своята квота във Висш съдебен съвет – негова отдавнашна фантазия. Движение за права и свободи получават една политически подвластна прокуратура, където по-голяма част от квотата на прокурорите ще бъде политически избирана. Бойко Борисов получава едно голо заричане, че те ще го пазят и ще го препират до дъно “, разясни тя.
По нейните думи задкулисието и паралелната страна са се окопали още по-дълбоко и към този момент узаконено през Конституцията.
„ Следващата им стъпка, както самият Кирил Петков разгласи,  са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, с цел да могат да се окопаят и там за идващите 5 или 7 години “, уточни Нинова.
„ Отвориха малка врата за договаряния с президента “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия и изясни: „ Първоначалното изречение за служебния кабинет беше: „ Правомощията на служебния кабинет се лимитират със специфичен закон. “ В последния миг вкараха „ могат да се лимитират със специфичен закон “, което дава опция или да се прави, или да не се прави. “
Корнелия Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия остава единствената партия, която стои за смяна на модела на ръководство на страната, която смяна минава и през Конституцията, само че  това,  което се е случило, не е смяна, а замяна.
„ Ще оползотворим всички вероятни правни средства да се жалят и спрат признатите текстове в Конституцията, които са или противоконституционни, или предават националния интерес, или разпределят порции във властта “, сподели още Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР