От време на време някой теоретик на конспирацията си задава

...
От време на време някой теоретик на конспирацията си задава
Коментари Харесай

Изчезващи динозаври: Редките случаи на вкаменяване над земята

От време на време някой теоретик на конспирацията си задава въпроса: „ Ако динозаврите фактически съществуваха, нямаше ли костите им да са на всички места? “ 

Въпреки че е необичайно сериозно мислене да пренебрегнем всички доказателства, които имаме, че динозаврите са съществували, тъй като не сме разкрили повече доказателства, за тяхното битие.  

Фосили на динозаври са открити на всички континенти. Те не са отмерено разпределени, само че това не е поради някаква странна интрига за разпространяване на тези остатъци. Това е по този начин, тъй като вкаменяването е рядко и се прави единствено при избрани условия. 

A new study that examined bite marks on the bones of long-necked sauropod dinosaurs, like those found in Wyoming, reveals they were like a 1980s heavy metal band -- they lived fast, they died fast, and they had a lot of sex.
— Cowboy State Daily (@daily_cowboy)
Когато едно животно почине, с цел да бъде вкаменено, то би трябвало да бъде затрупано от редица  седименти. С повишаването на налягането те се компресират, с цел да образуват седиментна канара. По време на процеса минералите проникват в затворените скотски кости, трансформирайки ги в камък.  

Тъй като това изисква струпване на седимент върху животинския мъртвец, съвсем всички вкаменелости, които са открити, са били в моретата, където пясъкът и калта могат да измият тялото на животното. Динозаврите, които умират над земята, рядко се вкаменяват, оповестява IFL Science. 

„ Повечето вкаменелости на динозаври, които откриваме, са от животни, които са живели покрай езеро или река “ , изяснява доктор Дейвид Бътън, откривател на динозаври от Музея по естествена история. „ Някои са починали малко преди регионът да се наводни и да покрие останките с тиня и кал. Други бяха отнесени от река при проливни дъждове “ , споделя той.  

Dinosaurs never existed. This skeleton is made in China using ground chicken bones and glue.
— Tommy R. Callahan III (@race002)
Би било отлично, в случай че можем да намерим динозаври на всички места. Разочароващо е, че заради метода, по който се създават вкаменелости, евентуално има доста, доста типове, които в никакъв случай няма да открием, счита Бътън. „ Не знаем за доста динозаври, които са живели в джунгла или планинска среда. Вкаменелостите е доста малко евентуално да се образуват в такива обстановки “ , прибавя Бътън. 

Проучване от 2006 година пресмята, че към 71 % от динозаврите остават незнайни. Някои планински динозаври биха могли да попаднат в речно корито, където може да се извърши вкаменяване, само че това не е постоянно срещано събитие. В резултат на това знаем малко за техните неповторими акомодации, предава IFL Science. 

„ Въпреки че животните може да са имали родственици в низините, е изцяло допустимо да е имало дребни клади, профилирани в среди, където е малко евентуално да се трансфорат във вкаменелости “ , споделя палеонтологът от Нюйоркския софтуерен институт Карън Пуул. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР