От ВМРО поискаха пробивът под Централна гара да се официализира,

...
От ВМРО поискаха пробивът под Централна гара да се официализира,
Коментари Харесай

ВМРО поиска обществен дебат за пробива под Централна гара

От Вътрешна македонска революционна организация желаеха пробивът под Централна гара да се официализира, т.е. да се разпише контракт или съглашение сред НКЖИ, локалната администрация и министерството на превоза. Преди това да се провежда и публичен спор, на който да стане ясно какво и по кое време ще се работи. Това стана ясно от конференцията на патриотите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите на ръководителя на градската конструкция на Вътрешна македонска революционна организация и кмет на регион " Южен " Борислав Инчев проектите на пробива датират от 60-те години на предишния век. Не е ясно обаче за какво чак в този момент - в последните две седмици, се проработи по него. Той бе безапелационен, че Бетонният мост би трябвало да остане. Единствената опция за коментар по бутането е едвам откакто има пробив и нова пътна връзка сред ул. " Авксентий Велешки ", улицата около постройката на ДАИ и излизането на ул. " Кукуш ".

" Молим да има публичен спор, както и подобен в Общинския съвет и да стане ясно какво и по кое време ще се прави. Да се разпише и пътна карта или стратегическа стратегия, която да разказва идните поправки ", разяснява Инчев. В този ред на мисли райкметът на " Южен " загатна и " прибраните " от Голяма община средства за нова градина в региона. Изрази вяра плануваните за градината пари да се изразходват по предопределение.

" Това, което мога аз да направя като депутат във връзка с пробива под гарата, е да потърся повече информация. Още на следващия ден ще внеса парламентарно запитване, на което се надявам да имаме отговор в петък от министъра на превоза ", сподели от своя страна националният представител и координатор за района Александър Сиди. Той добави, че на идната общинска сесия в Пловдив също ще бъде импортирано запитване за пробива.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР