От вчера в София стартира първата българска услуга за споделени

...
От вчера в София стартира първата българска услуга за споделени
Коментари Харесай

Трета фирма, този път българска, пусна е-тротинетки в София

От през вчерашния ден в София започва първата българска услуга за споделени пътувания с електрически скутери. Тя е създадена и предлагана от първия български стартъп за споделени скутери.
Технически тротинетките не се разграничават от предлаганите до момента транспортни средства чартърен. Първата година на компанията ще бъде пилотна, като задачата е в приложимост да бъдат 100 скутера, написа " Монитор ". От втората година от компанията са заложили стратегия за така наречен " хобо зареждачи " т.е. консуматори да оказват помощ да събират въпросните скутери, с цел да натрупат точки, които по-късно да могат да употребяват в приложението.
Първоначалната такса за отключване е 1,60 лв., само че минута напредване е 0,20 лв.. Цените към този момент са по-ниски от съперниците. От компанията оферират и месечен абонамент против 60 лв..
Както на уеб страницата, по този начин и в приложението на компанията са указани местата за паркиране, познати към този момент на столичани, само че двуколесните електрически возила ще могат да бъдат оставяни и отвън тези зони.
напомня, че водачите на електрически тротинетки би трябвало да имат наложително брошура, каска и светлоотразителни детайли по облеклата си. Това разгласи министърът на вътрешните работи Младен Маринов от парламентарната естрада в петък (20 септември). По думите му, новите правила за придвижване ще влязат в действие с приемането на регламента. В момента тече неговото публично разискване.
За нарушителите на новите правила ще бъдат прилагани до момента съществуващите наказания в закона за придвижване по пътищата, а точно санкция от 20 до 150 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР