От Възраждане“ разкритикуваха управляващите заради плана за справедлив преход. Те

...
От Възраждане“ разкритикуваха управляващите заради плана за справедлив преход. Те
Коментари Харесай

,,Възраждане“ скочиха бесни в НС: България да настоява пред Брюксел! Против сме ликвидиране

От „ Възраждане “ разкритикуваха ръководещите поради проекта за обективен преход. Те упорстват ръководещите да се направи преоценка на Плана за възобновяване и резистентност.
Според заместник-председателя на партията Цончо Ганев страната ни би трябвало да упорства пред Брюксел за предоговаряне на частта, обвързвана с енергетиката.
Ганев даже сподели, че България би трябвало да реши дали въобще проектът е осъществим.
„ Ние сме изрично срещу ликвидирането на енергетиката ни. Не единствено Планът за възобновяване и резистентност би трябвало да бъде предоговорен, в случай че Брюксел откаже това да се прави, ние би трябвало да сложим въпроса дали този проект е осъществим за нас “, съобщи Ганев.
По думите му облагите от въглищните централи се пренасочват към стеснен брой от компании, които печелят милиарди, предава Блиц.
„ Само преди една година, когато имаше колосална енергийна рецесия, точно ТЕЦ-те генерираха милиарди облага, които бяха преразпределени към частните компании “, сподели още той.
Според заместник-председателя на третата политическа мощ проектът за декарбонизация на страната няма да докара до енергийна самостоятелност, а по думите му само ще бъдат затворени ТЕЦ-те на страната, а дребен брой от компании ще завоюват милиони от това.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР