>От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 92

...
>От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 92
Коментари Харесай

Вижте колко варненци са с усложнения от грип за последната седмица

>
От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 92 лица против 100 за миналата седмица, показани от: 73 случая на варицела и 19 случая на скарлатина. 
Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 477 заболели против 603 за миналата седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ " Св. Марина " са постъпили за лекуване 20 лица. С затруднения от грип и ОРЗ са 65 лица - 41 бронхита и 24 пневмонии. 
Във връзка със намаляване равнището на общата заболяемост от ОРЗ и Грип, което се следи през петата седмица и първите 4-ри дни от актуалната шеста седмица, се организира шесто съвещание на Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ. От показания разбор на интензитета на разпространяване на заболяемостта, и мнението на всеки участник в комисията се взе решение за анулация на грипната зараза и противоепидемичните ограничения на територията на Област Варна, считано от 10.02.2018г. 
През миналата седмица няма регистрирани случаи на болни от Марсилска тресчица. Има регистриран 1 случай на Лаймска борелиоза. С бързи вести има обявени 2 лица, ухапани от кърлеж. В имунизационния кабинет през отчетния интервал са минали общо 23 лица. Проведени са 23 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 9 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 20 лица Извършени са 43 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР