От утре във Великобритания започва нова вълна от стачки с

...
От утре във Великобритания започва нова вълна от стачки с
Коментари Харесай

Нова вълна от стачки започва от утре във Великобритания

От на следващия ден във Англия стартира нова вълна от стачки с искане за нарастване на възнагражденията на фона на тазгодишната рекордна инфлация за последните години.

От 28 декември стартира вторият стадий от стачката на Гранична полиция, който ще продължи до 31 декември. Протестират към 1000 чиновници, доста от които работят на гишетата за паспортен надзор по летищата. От на следващия ден работните си места ще изоставен чиновници на " Хийтроу " и летищата в Гатуик, Манчестър, Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, както и на пристанището в Нюхейвън. Властите активизираха военни и държавни чиновници, с цел да заменят отсъстващите. При първия стадий на стачката преди Коледа по този начин бяха предотвратени огромни разтърсвания в трафика.

Синдикални водачи настояват, че стачките на граничните чиновници може да се проточат до май, в случай че договарянията с държавното управление не престават да не дават резултат. От 23 декември стачкуват и железничарите, което провокира страхотни тапи по празниците, изключително в композиция с наводнени сектори и произшествия. След малко спиране техният митинг ще се възобнови от 3 януари, като към този момент е планувано овакантяване на работните места на 3 и 4 януари и на 6 и 7 януари.

Днес стачкуват и работещите в някои автобусни компании, например Abellio в Лондон. С тях ще има проблеми и на 31 декември, 4 и 5 януари, 10, 12, 16, 19, 25 и 26 януари. На 10 и 11 януари в стачкуващите гилдии ще се включат и учителите и екипите на коли за спешна помощ. Преди Коледа за пръв път в историята стачкуваха медицинските сестри.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР