От утре се ограничава движението по път I-1 Лютидол –

...
От утре се ограничава движението по път I-1 Лютидол –
Коментари Харесай

На вниманието на шофьорите: От утре затварят Е-79 между Лютидол и Новачене

От на следващия ден се лимитира придвижването по път I-1 Лютидол – пътен възел „ Новачене ", оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Трафикът ще минава по пътя Типченица – Липница – Новачене в община Мездра.
Временната организация е поради осъществяването на идващия стадий от модернизацията на първокласния път сред Мездра и Ботевград. По-голяма част от строителните работи ще са свързани с разрушаването на съществуващото платно при местата на секване с новоизграждащия се път.
Пътят Мездра-Ботевград бе затворен още на 10 юни, когато стартира разширението в сектора Мездра-Лютидол. Според предварителните прогнози придвижването ще бъде възобновено през декември.
От АПИ напомнят, че обходният маршрут за транспортни средства до 3,5 т. е по път Паволче – Челопек – Лютиброд – Елисейна – Своге – Софийски околовръстен път и назад.
Обходните направления за моторни транспортни средства (МПС) над 3,5 тона са два:  Враца – Борован –Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – Автомагистрала „ Хемус " и назад. Другият маршрут е Крапчене – Стубел – Криводол – Борован – Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – Автомагистрала „ Хемус " и назад. 
Временно е лимитирано директното прекосяване на МПС в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован за ремонтни работи в село Девене. Предвидено е възстановителните действия да завършат до края на седмицата.
За тежкотоварни коли, които пътуват в посока Монтана, вероятен обходен маршрут е по автомагистрала „ Хемус " – път Ябланица – Златна Панега – Батулци –Хубавене – Роман – Мездра – Враца – Монтана. Мостът в с. Горна Кремена е затворен за придвижване и трафикът минава по общинската пътна мрежа в Горна Кремена, напомнят още от организацията.
Спирането на придвижването по сектора от път I-1 Мездра – Лютидол и пренасочването на трафика по различни направления сътвори неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места  и стана причина за няколко митинга. От АПИ приканват водачите и жителите на обитаемоте места в района да проявят схващане и самообладание, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР