От утре ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под

...
От утре ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под
Коментари Харесай

Блокада на ромската махала в Пещера заради заразени с коронавирус

От на следващия ден ромският квартал на Пещера ще бъде подложен под обсада. Ще се позволява излизане на хора единствено в случай че имат нужда от здравна помощ.
В региона има към този момент четири позитивни проби на COVID-19 и кварталът се трансформира в огнище на болест, сподели кметът на Пещера Йордан Младенов пред БНР.
Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме в допълнение ограничения и с моя заповед от на следващия ден - 5 април, ще има пропускателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия. Това, което се следи - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че фактически това са контакти, които са привнесени от непозната страна. Това, което ме тормози, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със фамилиите и съм помолил всички близки да няма скупчване на хора ", добави Младенов.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР