От утре държавата ще бъде поне - заведения, фитнеси, танцови

...
От утре държавата ще бъде поне - заведения, фитнеси, танцови
Коментари Харесай

Нов локдаун, подновена ваксинация и шпионска афера – акценти от седмицата у нас

От на следващия ден страната ще бъде най-малко - заведения, фитнеси, танцови школи още веднъж ще затворят порти единствено 20 дни, откакто паднаха ограничаващите ограничения. Причината е, че здравната система се задъхва поради новия растеж на заболели от Covid-19 , а към тревожните данни би трябвало да прибавим обстоятелството, че от ден на ден деца и младежи се заразяват с ковид. Педиатри предизвестиха, че вирусът към този момент се отразява на здравето даже на новородените.

Единственото оръжие против пандемията остават имунизациите, а през седмицата Европейската лекарствена организация удостовери, че и " с повече позитивен резултат, в сравнение с негативен ". Ето за какво имунизацията бе рестартирана , а персоналните лекари извиха опашки, с цел да получат по три флакона от препарата. Мнозина разясниха, че това е доста по-малко количество, в сравнение с са записаните пациенти и упрекнаха здравните управляващи, че не основават добра организация на митинга.

Междувременно във Виена за доставката на ваксини. Австрийският канцлер Себастиан Курц, който бе хазаин на срещата, означи, че не е почтено България да получава една трета от полагащите ѝ се дози за имунизация против Covid-19.

Анонсът за ново изцяло затваряне на страната предизвика митинги и опасност за още такива. Първи недоволството си демонстрираха родители, съгласно които онлайн образованието е неефективно. От на следващия ден затворени още веднъж ще бъдат детските градини и ясли, а учениците се връщат по домовете си за отдалечени уроци. Други родители пък са уверени, че възобновяване на онлайн образователните часове е закъсняло, защото инфектираните и тежко болните от Ковид-19 са прекалено много и присъствената форма е рискова за децата и техните близки.

Ресторантьори, притежатели на фитнес зали и танцови школи обявиха подготвеност за митинг , защото новият локдаун ще се отрази тежко върху бизнеса им и мнозина в никакъв случай няма да възобновят работата си. Държавата от своя страна разгласи продължение на антикризисните ограничения, въпреки и фирмите да алармират, че парите още не са постъпили по сметките им.

В тази усложнена здравна и икономическа конюнктура продължава подготовката на парламентарните избори , които ще се проведат на 4 април. От Централната изборна комисия показаха машинното гласоподаване, дадоха напътствие по какъв начин карантинираните гласоподаватели могат да упражнят правото си на избор, а от Министерството на външните работи не престават подготовката на изборния развой в чужбина.

Междувременно военната прокуратура разкри . Остра реакция пристигна от Москва, а поддръжка - от Вашингтон и Лондон.

Главният прокурор Иван Гешев, който към този момент не се появява всекидневно в медийното пространство, разяснява и акцията, при която в печатница на територията на висше образователно заведения бе разкрита., само че прокуратурата е уверена, че става дума за огромна незаконна активност.

Извън злободневието - в изискванията на пандемия бяха раздадени премиите на " София филм фест ". Актрисата, а студеното и рисково време въпреки всичко ни накара да се усмихнем при настъпването на астрономическата пролет.

Тъгата обаче не ни бе спестена тази седмица. Великолепният рок музикант Константин Марков изгуби борбата с Covid-19. Почивай в мир, Косьо и благодаря, че ни подари с гения си!

Целия седмичен преглед на събитията в България може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР