От утре, 24 ноември, всеки гражданин ще може да получи

...
От утре, 24 ноември, всеки гражданин ще може да получи
Коментари Харесай

От утре откриват горещ телефон за информация относно ковид ваксините

От на следващия ден, 24 ноември, всеки жител ще може да получи информация за имунизациите и имунизацията против COVID-19 на телефон 02/ 9301 445, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

На специфичната телефонна линия ще дават отговор доктор Филип Тенчев и доктор Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София.

По-рано през днешния ден двамата лекари организираха работна среща с министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

„ Благодаря, че се ангажирате с този въпрос. Много значимо е хората да получат достоверна информация за имунизациите ", Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени да повярват във имунизациите, да чуят специалисти и експерти “, съобщи здравният министър доктор Кацаров.

Целта е посредством телефонната линия за въпроси, свързани с имунизациите и имунизацията против коронавирусната зараза, жителите да получават научно обоснована информация, обвързвана с противопоказанията за имунизация, със съхранението на имунизациите, с рекомендациите за приложение на ваксина при избрани болести, при бременност и т.н.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР