От управляващата в Италия партия Лига до Националния сбор на

...
От управляващата в Италия партия Лига до Националния сбор на
Коментари Харесай

Ще предизвикат ли популистите земетресение, или няма да се случи нищо особено

От ръководещата в Италия партия " Лига " до Националния общ брой на Марин льо Пен във Франция и партията Фидес на унгарския министър председател Виктор Орбан популистки партии провокират безпокойствие в Брюксел със заканата си да преустроят Европейския по собствен облик. Стив Банън, някогашният пълководец на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предсказа, че изборите за Европейски парламент на 23-26 май ще са " земетресение ", в което контролът ще бъде стихотворец от евроскептичните партии.

Общо 426 милиона индивида могат да гласоподават в 28-те страни членки на Европейски Съюз - най-мащабното упражнение по народна власт в света след изборите в Индия. Мнозина се притесняват, че законодателният орган на Европейски Съюз, който през по-голямата част от 40-годишната си история бе доминиран от огромни обединения на левоцентристи и десноцентристи, може да бъде неподвижен от усилването на позициите на крайните партии.

Новият парламент ще има съществена роля в определянето на идващите членове на Европейската комисия - изпълнителния орган на Европейски Съюз, преди да се заеме с постоянната си работа - да разисква всички нови начинания и да гласоподава по основни въпроси като бъдещия бюджет на блока.

" За доста хора Европа е призрачен сън, а не фантазия ", сподели италианският вицепремиер Матео Салвини на демонстрация предишния месец, на която прикани другите популистки партии да обединят сили с неговата крайнодясна " Лига ". " Ние работим за нова европейска фантазия ", добави Салвини.

По думите му " задачите са да бъдем първата, най-важната, най-многочислената група " в Народното събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР