ГЕРБ губи един мандат в Европейския парламент за сметка на

...
ГЕРБ губи един мандат в Европейския парламент за сметка на
Коментари Харесай

Куриози: ГЕРБ губи евродепутат за сметка на Андрей Слабаков от листата на ВМРО

ГЕРБ губи един мандат в Европейския парламент за сметка на Вътрешна македонска революционна организация, която ще вкара втори евродепутат в лицето на Андрей Слабаков. Режисьорът, прочут най-много с енергичната си акция в отбрана на тютюнопушенето, е изместил с преференции втория в листата на Вътрешна македонска революционна организация – депутата Юлиан Ангелов. Така с изключение на лидера на листата Ангел Джамбазки, партията на вицепремиера Красимир Каракачанов ще бъде представлявана в Екологичен потенциал и от Слабаков, сочи информация на Вътрешна македонска революционна организация.

Към момента от ЦИК отхвърлят коментар, а на страницата ѝ към момента не са оповестени окончателните резултати.

Вътрешна македонска революционна организация взема втория си мандат от партията победителка ГЕРБ, която ще остане с 6 евродепутати вместо 7, вследствие на което " гори " Лиляна Павлова (освен в случай че няма пренареждане в листата на ГЕРБ поради преференции).

При това състояние победилата на евроизборите партия ГЕРБ ще има 6 мандата, Българска социалистическа партия - 5, Движение за права и свободи -3, Вътрешна македонска революционна организация -2, " Демократична България " - 1.

Слабаков съумява да измести Ангелов, откакто е получил преференциално 6.5% от гласовете за листата на Вътрешна македонска революционна организация. За Джамбазки са дадени 40% от преференциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР