От украинското министерство на отбраната обявиха, че целта на мащабната

...
От украинското министерство на отбраната обявиха, че целта на мащабната
Коментари Харесай

Украйна съобщи за нови цивилни жертви в Харков и селищата по фронта в Донбас

От украинското министерство на защитата оповестиха, че задачата на огромната съветска атака, почнала през вчерашния ден, е освен завладяването на цялата територия на Донецка и Луганска област, само че и затвърждаване в сухопътния кулоар от Крим и заличаване на украинските сили, защитаващи Донбас. 

Властите оповестяват за нови цивилни жертви в Харков и селищата по фронта в Донбас.

Руските войски са завзели градчето Кремина (Кременная), удостовери шефът на Луганска област. Градчето на 25 километра северозападно от Северодонецк - административната столица на региона.

Под обстрел са и Краматорск - основният град на Донецка област, както и прилежащият - Славянск. Руските войски напредват към Краматорск откъм разположения на север Изюм, който бе окупиран по-рано по време на войната.

От Киев отхвърлиха информацията за украински офанзиви на съветска територия, в Белгородска област. От военното министерство подчертаха, че украинската войска води война единствено на своя територия и единствено против нахлулите непознати войски.

Противно на изказванията на Москва, че съветската войска нападна единствено военни обекти, локалните управляващи оповестяват за цивилни жертви във Вугледар, Попасная и в предградията на Донецк - Маринка и Авдеевка.

Съобщения за гърмежи постъпват от разнообразни краища на Украйна - Харков на североизток, Николаев на югозапад и Запорожие в централната част на Украйна.

Руските сили дадоха още веднъж ултиматум на бранителите на Мариупол да сложат оръжие и да пуснат цивилните от комбината " Азовстал ". Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров, чиито войски се борят в приазовския град, разгласи, че " Азовстал " - последната цитадела на украинците в Мариупол, ще бъде високомерен още през днешния ден.

В следващото си послание към сънародниците си президентът Володимир Зеленски увери, че Украйна ще устои:

" Голяма част от съветската войска към този момент е ориентирана в тази атака. Независимо какъв брой съветски бойци пратят там обаче, ние ще се бием. Ще се пазиме! Ще го вършим всеки ден. Няма да дадем нищо украинско, а непознатото просто не ни би трябвало! ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР