От цялостното развитие на проблема с ваксините Европа трябва да

...
От цялостното развитие на проблема с ваксините Европа трябва да
Коментари Харесай

Журналист: Кризата с ваксините е сигнална лампа за Европа

От цялостното развиване на казуса с имунизациите Европа би трябвало да си направи изводите. От записаните до момента няма нито една напълно европейска. Това е индикатор за остарял проблем, че във връзка с проучванията и технологиите Европа изостава... Кризата с имунизациите е сигнална лампа, че Европа би трябвало да направи промени в своето устройство, в своите правила, които ще й разрешат да е по-гъвкава и по-способна да реагира в рецесии.
Това съобщи пред Българското национално радио журналистът Веселин Желев.

Според анализатора изходът от коронакризата ще бъде определящ за по-нататъшната дарба на Европейската комисия да води политики и да извършва функционалностите си.

Анализаторът разяснява и проблема с присъдата на съветския опозиционер Алексей Навални и глобите на Европейски Съюз по отношение на Кремъл. Желев счита - методът е двуяк и прагматичен - от една страна се постановат наказания, а от друга се оставят влати за разговор по разнообразни тематики.

“Алтернатива на такова статукво би била отчуждаване и уединяване на Русия и тласкането ѝ в прегръдките на Китай. Така обаче надали ще реализираме по-добър и по-безопасен свят, в който да живеем “, уточни Желев.

По думите му Европа постоянно избира градивния пред конфронтационния метод.

“Обективно съществуват взаимни ползи сред Европа и Русия - както Европа се нуждае от ресурсите на Русия, по този начин и Русия не може без европейския пазар”, добави журналистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР