От ЦИК се оказаха рецидивисти по отношение невъвеждането на машинното

...
От ЦИК се оказаха рецидивисти по отношение невъвеждането на машинното
Коментари Харесай

Преференциите да бъдат върнати в предишния си вид, настоя Манолова

От ЦИК се оказаха рецидивисти по повод невъвеждането на машинното гласоподаване. Нарушиха закона и по електронното гласоподаване, което трябваше да бъде приложено на частичните локални избори през предходната година. Народното събрание в този момент ще узакони това състояние, разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия омбудсманът Мая Манолова.

Омбусманът прикани преференциите да бъдат върнати в предходния си тип. Също по този начин да бъдат обезпечени правата на българите във Англия за присъединяване в европейските избори.

Манолова разяснява и проблемите в "Топлофикация София ".

"Топлофикация " не дава информация по какъв начин управлява сдружението и по какъв начин събира вземания от жителите. През 2016 година желаех инфо за събраните средства от юристконсултски каузи. Всички тези разноски са за сметка на столичани, сподели Манолова и добави, че ще получи информация, която ще даде на жителите - какъв брой пари са им прибрали през 2015 година По думите ѝ всички жители ще могат да получават отговори за активността на сдружението.

След приемане на известието, "Топлофикация " има 2 седмици да отговори на 10-те въпроса, отправени от омбудсмана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР