От ЦИК отрекоха категорично твърденията на Демократична България, че има

...
От ЦИК отрекоха категорично твърденията на Демократична България, че има
Коментари Харесай

Изключват ли ДБ от изборите? Говори ЦИК

От ЦИК отхвърлиха изрично изказванията на " Демократична България ", че има предложение партията да бъде извадена от още 7 многомандатни изборни региона, където още веднъж документите била подадена с електронен автограф.

" Това не е правилно. При разискването (в Стара Загора - бел.ред.) сътрудник направи предложение да бъде изискана информация дали и в други РИК има подадени не от " Демократична България ", а от всички партии и обединения, документи, подписани с електронен автограф. Все още чакаме тази информация ", сподели на брифинг в ЦИК представителят на комисията Росица Матева.

" Не става дума за това, дали в 21 в. е позволено да се употребява електронен автограф. Става дума за това, разрешава ли го Изборният кодекс. В последна сметка ЦИК одобри, че документите са подписани с електронен автограф, но не са подадени по електронен път, а са донесени като хартиени разпечатки. "

В друга районна изборна комисия е имало случай още веднъж на подадени по еднакъв метод документи. Там обаче представителят на съответната политическа мощ се е съгласил да удостовери с подписа си достоверността на книжата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР