От Централната банка на Съединените щати посочиха и себе си

...
От Централната банка на Съединените щати посочиха и себе си
Коментари Харесай

САЩ затяга регулациите след фалита на две банки

От Централната банка на Съединените щати показаха и себе си измежду аргументите за банкрута на две други банки през март. От Федералния запас афишират в отчет, че надзорът им не е взел нужните ограничения с задоволителна експедитивност. Банките Ес Ви Би и СИГначър банкрутираха, откакто клиентите им всеобщо изтеглиха парите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Федералният запас прибавят, че регулаторните им ограничения не са задоволително строги и би трябвало да се засилят както надзора, по този начин и рестриктивните мерки. Двете потънали банки са най-голямата рецесия от всеобщите банкрути на Уол Стрийт през 2008-ма. Освен своите неточности, от централната банка показват като аргументи за банкрута неприятното ръководство на SVB и Signature. Те разчитали на незастраховани депозити и не реагирали на 31 сигнала от банковия контрол, че има проблем в балансите.

" Докладът на Федералния запас се очакваше с интерес. В последна сметка, това би трябвало да е урок за всички. Не можеш да изградиш бизнес проекта си без да отчетеш възможност, че лихвения % може да се вдигне. Това е изцяло несъмнено - рано или късно, ще се вдигне. И не можеш да работиш с подобен висок % депозити, за които нямаш осигуровка ", съобщи Джерард Комисио, преподавател в American University във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР