От три дни целият политически дебат в държавата се върти

...
От три дни целият политически дебат в държавата се върти
Коментари Харесай

До кога МВР ще се снишава за скандала с джиповете?

От три дни целият политически спор в страната се върти към едни полицейски джипове. То не, не са взаимни обвинявания в корупция, не са сметки кой до по кое време е бил министър и чий автограф стои на еди-кой си контракт. А основният воин в цялата драма – Министерство на вътрешните работи – настойчиво мълчи. През това време публичната поръчка, за която другояче май никой в никакъв случай нямаше да се сети, е сцена на свирепи политически конфликти. Плюнките и ругатните сред президент и ръководещи безспорно вадят на показ цялата хубост на политическия ни живот, само че и прикриват нещо доста значимо – отговора на въпроса за какво се стигна до тук.

Снишаване

Ясно е, че за Министерство на вътрешните работи е надалеч по-лесно да се снишава, до момента в който отмине бурята. И това не е процедура от през вчерашния ден. През последните години това министерство е безшумно и умерено място, откъдето не дават отговор на никакви въпроси. След министерстването на Валентин Радев, който обичаше да дава конференции, само че говореше такива неща, че на всичките пиари им настръхваха косите, пристигна Младен Маринов с тъкмо противоположната тактика. Колкото се може по-тихо и добродушно, без внезапни придвижвания. Очевидно сегашният министър Христо Терзийски е възприел същото.

И за какво не? Министерство на вътрешните работи от дълго време не приказва за следствия, тази функционалност бе конфискувана от прокуратурата още в мандата на Сотир Цацаров. Скандали, корупция, арести? Нищо сходно, питайте прокуратурата. Медийните изяви на Министерство на вътрешните работи са сведени до пътната конюнктура, представяна от контрольор от КАТ, курдисан пред камерите на някоя автомагистрала. Толкова. Затова не е чудно, че в деня, в който от ГЕРБ приканиха президента да си отдръпна кандидатурата за втори мандат поради съмнения, че негов консултант взе участие в корупционен скандал в Министерство на вътрешните работи, от силовото ведомство пуснаха известие, че са разрушили " мини оранжерия за канабис в Радомир " . Да, тъкмо по този начин, даже не огромна, а мини оранжерия.

Кой купи джиповете?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР