От този месец Системата на Кока-Кола в България започва да

...
От този месец Системата на Кока-Кола в България започва да
Коментари Харесай

Системата на Кока-Кола в България въвежда прикрепена капачка за всички свои напитки в пластмасови опаковки

От този месец Системата на Кока-Кола в България стартира да вкарва поетапно прикрепени капачки към пластмасовите бутилки за всичките си марки безалкохолни питиета на българския пазар. Очаква се единствено през тази година на пазара у нас да бъдат пуснати над 275 млн. бутилки с прикрепени капачки.

Въвеждането на прикрепени капачки е значим стадий от пътя на Системата на Кока-Кола към устойчиви опаковки и нововъведения и е част от използването на новата Европейска инструкция за пластмасата за еднократна приложимост, чиито условия за продуктов дизайн на капачките ще се ползват от 3 юли 2024 година

Мярката има за цел да подтиква събирането и преработването на пластмасовите капачки и бутилки, с цел да помогне за понижаване на отпадъците от опаковки. Новият дизайн на капачките е следващият стадий от пътя на Системата към по-устойчиви опаковки и световния ѝ ангажимент до 2030 година да събира и рециклира по една бутилка или кен за всяка продадена бутилка или кен, както и да има по-успешен и бърз прогрес в посока  премахването на отпадъците от опаковки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР