От това, което правите в първите 10 минути на работния

...
От това, което правите в първите 10 минути на работния
Коментари Харесай

10-те най-големи грешки в началото на работния ден

От това, което вършиме в първите 10 минути на работния ден, зависи успеваемостта ви в идващите осем-девет часа.

Сайтът BusinessInsider споделя историята на най-често срещаните клопки, в които хората попадат заран. Или с други думи – 10-те най-големи неточности при започване на работния ден.

1. Закъснявате

Скорошно изследване демонстрира, че шефовете считат закъсняващите служащи за по-малко съзнателни и ги правят оценка по-лошо. Дори в случай че такива служащи си потеглят от работа по-късно. Несправедливо, нали? Но действителността е такава.

2. Не се поздравявате с сътрудниците

Отделете няколко минути, с цел да обмените поздрави и последните вести – това е хубаво начало на деня за вас и за вашите сътрудници. А, в случай че сте началник и не поздравявате екипа, това може да подкопае визиите на хората за вашата подготвеност, споделя Лин Тейлър, специалист по организация на работното място и създател на книгата „ Опитомете офис тиранина “.

3. Нямате проект

Лин Тейлър предлага преди началото на работния ден да си съставите обща визия за това къде той ще ви води. Това значи, че би трябвало да запишете вашите съществени цели и това, което би трябвало да свършите през днешния ден, както и да погледнете календара и да видите какви срещи или диалози сте възнамерявали за деня.

 10-те най-големи неточности при започване на работния ден

4. Пиете кафе преди работа

Ако не пиете кафе незабавно след пробуждане, доста евентуално е да вършиме това по пътя към офиса. Но проучванията демонстрират, че най-хубавото време да се пие кафе е след 9.30. Кортизолът, хормонът на напрежението, който контролира силата, доближава пик нормално към 8-9 часа сутринта. Ако пиете кафе по това време, организмът стартира да създава по-малко кортизол, а с това и повече да зависи от кофеина. Но когато кортизолът стартира да пада (след 9.30), тогава е потребно за вас да пиете кафе.

5. Започвате с най-лесните задачи

Както сочат изследванията денем, нашата сила и мощ последователно се изпарява. Поради това е належащо да се свършат значимите задания допустимо най-скоро.


6. Отговаряте на всички писма

Когато седнете на бюрото, поражда изкушението да отговорите на всички писма, насъбрани от вечерта. Но съгласно Майкъл Кер, създател на книгата „ Не можете да сте съществени! Накарайте хумора да работи “, в първите минути на работния ден има смисъл бързо да прегледате писмата, да поставите цели, да видите дали има нещо незабавно и да планирате по кое време ще отговорите на всички останали. В противоположен случай инспекцията на електронната поща ще ви накара да се чувствате по този начин, като че ли сте създали нещо значимо, само че ще отвлече вниманието ви от в действителност значимите неща.

7. Нарушавате рутината

Вашите когнитивни запаси са лимитирани, тъй че ги използвайте деликатно. Ако при започване на работния ден, внезапно започнете да се чудите какво да вършиме в този момент – да чистите пощата, да пиете кафе или да се заемете с някакъв план, ще имате по-малко психическа сила да работите. Ако се придържате към избрана рутинна, вашият мозък стартира да работи автоматизирано и съвсем не изразходва сила.

 10-те най-големи неточности при започване на работния ден

8. Захващате се с прекалено много задания

Сутрин имате толкоз доста сила, че желаете да свършите всичко едновременно. Но това пречи на вашата продуктивност при решение на основни задания. Ако започнете деня си с решаването на купища задания по едно и също време, можете да забавите темпото в останалата част от деня. Правилно е да се зададе позитивен звук и да се концентрирайте върху една задача минимум 10 минути.

9. Влизате в заседание

Срещи от рано сутринта – това е загуба за вашите когнитивни запаси. Лора Вандеркам, създател на книгата „ Какво вършат най-успелите хора преди закуска “, споделя, че е по-добре да запазите ранната заран за случаи, които изискват забележителна централизация. Например – писане и обсъждане на текстове. A срещите и съвещанията е добре да се организират във време, когато силата пада – в средата на деня, в случай че тези срещи сами по себе си не изискват голяма психическа сила.

10. Отдавате се на отрицателните мисли

Блъснал ви е някой наглец в метрото или вечерта сте се скарали с жена си или мъжа си. Дори и по този начин да, не позволявайте на тези усеща да ви притискат сутринта.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР