От това, което гледаме може да се направи извод, че

...
От това, което гледаме може да се направи извод, че
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Служебният кабинет на Радев не се справя с ценовия шок

" От това, което гледаме може да се направи извод, че зад ограниченията за надзор на цените на служебното държавно управление прозира една комплицираност и непросветеност. Бих споделил ненапълно и суматоха от идното им несправяне с ценовия потрес. Първият образец е обвързван с опити за съответни дейности – по този начин наречения всекидневен надзор от страна на институциите ". Това съобщи някогашният ръководител на Комисията за отбрана на потребителите  Димитър Маргаритов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
" Досега къде бяха тези институции? Опитът да се изкара, че надали не всичко стартира с втория кабинет на Гълъб Донев е операция. При липса на парламент даже и да допуснем, че бъдат препоръчани гениални формулировки – кой ще ги одобри и по кое време ще влязат в действие? ", означи Маргаритов.
 
Съдейки по ограниченията на служебното държавно управление съгласно Маргаритов е по-добре нищо да не се прави. Според него някои от по този начин наречените бизнес тарикати се изкушават да вдигнат още цените, откакто са видели какви ограничения се готви да им приложи кабинета на Радев.
 
" Премиерът през вчерашния ден споделя, че няма да се бъркат на свободния пазар, а през днешния ден неговия вицепремиер Алексиев декларира: " Който е поставил повече от 20% облага му пускаме наказателна акция от Национална агенция за приходите ". И какво? Нищо, подвигат ги с 60% от идващия ден, тъй като това е неработеща мярка ", посочи той.
 
Димитър Маргаритов напомни, че последния настоящ закон за битка със спекулата е от 90-те години.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР