От тази седмица Парк за мечки Белица има нов обитател,

...
От тази седмица Парк за мечки Белица има нов обитател,
Коментари Харесай

Нова мечка пристигна в Парка за мечки край Белица

" От тази седмица Парк за мечки Белица има нов жител " , сподели шефът на парка Димитър Иванов.  Новата мечка се споделя Ива , тя е шестгодишна и идва от Република Северна Македония, където е прекарала първите години от живота си. 
 Парк за мечки край Белица
От Фондация „ Четири лапи “ оповестяват, че като малко мече Ива е открита изоставена и осиротяла . Тя е предадена на частен притежател в Скопие и от този момент живее в неговото имение.

Ива няма опция да бъде върната назад в дивата природа, а в Република Северна Македония няма подобаващ подслон или леговище, където тя да бъде отгледана и настанена със своя тип. 
 Парк за танцуващи мечки Белица
До есента на 2017 година Ива е отглеждана в същото имение дружно с мечката Теди , само че Теди е предаден на зоопарка в Щип, а мечката Ива остава сама, показват от „ Четири лапи “ и напомнят, че през ноември 2020 година Теди бе изместен в Парк за мечки Белица. 
 Парк за танцуващи мечки Белица
" Ива е част от мечия парк от през вчерашния ден ", уточни Димитър Иванов. В момента тя е в обособена бърлога, където ще остане известно време. През този интервал ще се опознае с гледачите си, сподели още шефът на парка и добави, че това е миг, в който да се научи да им се доверява. 
 Парк за танцуващи мечки край Белица
Предстои мечката да построи привички, свързани с храната, това, че храната идва постоянно и я получава от своите гледачи, сподели още Димитър Иванов. В интервала на опознаване ще се направи първична оценка на нейното положение, както и на характера ѝ.
 Парк за танцуващи мечки край Белица
" Предстои Ива да свикне с околната среда, а вероятно напролет на идната година да бъде събрана и с други мечки в парка.  Транспортирането на младата мечка е минало бързо и безпроблемно ", сподели още Димитър Иванов.
 Парк за танцуващи мечки Белица
Пътуването на Ива е почнало през вчерашния ден сутринта, а с помощта на положителната съгласуваност сред разнообразни институции на България, Гърция и Република Северна Македония, още същата вечер тя е била в новия си дом.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР