От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда обясни, че

...
От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда обясни, че
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев Със Съдбовен Призив Към Владимир Путин!

От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда изясни, че е мъчно да се пренебрегне това, което се случва. " И няма подозрение, че е нужна деескалация на напрежението. Украинските моряци, които бяха пленени от съветските войски, би трябвало да бъдат освободени. Това е положение, което ние не можем да приемем. И ние с президента Радев нямаме подозрение, че са нужни по-нататъшни дейности тези спорове да приключат. И с всички сили призоваваме за това. Полша ще се включи в интернационалните дейности, които ще се осъществят от интернационалната общественост, с цел да се завърши с това. Няма подозрение, че Русия е агресор и за следващ път се случва нарушение на споразуменията, подписани сред Русия и Украйна. И това не може да се одобри ", безапелационен е полският президент.

Попитан дали Полша в актуалната обстановка поддържа глобите за Русия, Анджей Дуда отговори, че в случай че има интернационалните начинания за по-нататъшни наказания на Русия, Полша ще взе участие в тях. " Защото ние сме подготвени на всички дейности, които ще доведат до решение на спора сред Русия и Украйна. Защото там, където умират хора и където има заплаха за живота, там би трябвало да се вземат значими решения ", безапелационен е Дуда.

Вчера министър председателят Бойко Борисов също прикани " сътрудниците от Украйна и Руската федерация за разсъдък и въздържаност, тъй като елементарно може да бъде премината границата, от която няма връщане обратно ". " В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с разговор, а арестуваните моряци неотложно да бъдат освободени ", съобщи Борисов във Facebook.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР