От сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм -

...
От сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм -
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ в Търново: Няма да подкрепим този бюджет, ако в него ги няма поименно разписани политиките на ГЕРБ

" От сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм - бюджет в Народно събрание може да се одобри и без ГЕРБ. С една дума - в случай че в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, за Монтана това, за Търговище това, няма да се поддадеме повече. Знам какво ми споделя парламентарната група с тази опасност и аз ще се причисля към тях. Нямаме зам.-министри. Не ни наричайте сглобка, няма да понасяме повече безобразията, които вършат ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявлението си пред Националното заседание на ГЕРБ в историческото читалище " Надежда " във Велико Търново.
 
Две неща могат да изкарат ГЕРБ от ръководството и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията, добави той.
 
 
Томислав Дончев съобщи, че през днешния ден са изправени пред избор, освен това не лек. " Изправени сме кръстопът. Тази контракция на демокрацията може да не роди нищо, това е първият вид, вторият е - нещата да продължат както до момента, а това няма по какъв начин да стане и влизаме в полемиката какъв е третият вид - ръководещите би трябвало да скъсат с рефлекса да организират политически репресии, тъй като той не е липсващ. Трябва да имаме държавно управление, което не да му се радваме, а да работи. Уважаеми съдружни сътрудници от некоалицията, време е да напуснете тези светове, които населявате и да започнете да вършите нещо и да се държите възпитано ", сподели той. 
 
Дончев сподели, че желае кметовете да работят, а не да са декоративни. Бойко Борисов съобщи, че няколко дни към този момент се занимават с тази тематика. " Всички кметове се изрекоха, споделиха си очакванията си и болките си. Като начало повече не би трябвало да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърала се в цинизъм дума нищо положително ", съобщи водачът на ГЕРБ. По думите му те стоят в нея, тъй като се държи ясна посока в този нерешителен свят на война. " Има застрашителен медиен критерий ", сподели той. 
 
" Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ, за какво бе основан ГЕРБ. Хората отново ни избраха. Няма едно посадено дръвче отвън това, което ние сме оставили. Консервативна център дясно партия сме. На глас сме изричали, че няма да подвигаме пенсиите преди изборите, тъй като би трябвало да имаме бюджетен остатък. Слагали сме такива като Симеон Дянков, които да ви споделят " не, няма пари ". Сега ни се предлага един бюджет, който безусловно нериалистично е надут. Точно тези 3% недостиг през днешния ден са трите автомагистрали, няма ги. Ние държахме дефицитът на 0 и това е физиономия, колкото изкарате - толкоз да прохарчите ", изясни Борисов. 
 
С смут откривам, че България се трансформира в един слънчев парк. Няма едно дърво, вместо фабрики - стъкло, на всички места. Моля парламентарната група, това което е допустимо за агроземеделието и слънчевите паркове - да се вдигнат на високо, другояче ние няма да участваме в това. Нямаме ги към този момент красивите поляни и паркове. Искам да се поправи.
 
Да се върнем на бюджета, от сутринта съм изслушал всички кметове. Абсолютно спокоен съм - бюджет в Народно събрание може да се одобри и без ГЕРБ. С една дума - в случай че в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, за Монтана това, за Търговище това, няма да се поддадеме повече. Знам какво ми споделя парламентарната група с тази опасност и аз ще се причисля към тях. Нямаме зам.-министри. Не ни наричайте сглобка, няма да понасяме повече безобразията, които вършат ", отсече Борисов. 
Той е на мнение, че има висша корупция, обвързвана с петролни артикули. " Техен министър върви с защита, с цел да се пази от своите. Става дума за напън, обвързван с публични поръчки. Само съветски нефт, двойно, тройно повече съветски нефт ", изясни той. 
В бюджета би трябвало да има всичко, което кметовете са споделили. Бюджетът да се преработи. Ако те го създадат - ще имат една година бонус от нас. Когато има дефицити, те би трябвало да се изчистят, безапелационен е водачът на ГЕРБ. 
" Мисля, че отправихме ясни послания. Трите дами, които договарят с сътрудниците от Политическа партия да им ги дават и да съобщат тяхната реакция, ние сме подготвени на всевъзможен вид, само че не можем да излъжем хората ", безапелационен бе още той. 
 
Единственото положително на ръководството е ясната евроатлантическа посока на страната, само че всичко останало е в контраст с идеологията на ГЕРБ, уточни Борисов.

Оценката на нашата група е, че общата ни стратегия е неизпълнена. Моля господин Борисов да даде нашата парламентарна група да не поддържа налозите за бакшиш, донус -
бонус, за лишаване на коли и на жилища. Очертава се най-лошото финансово ръководство от 25 години насам. Голям шлем от провали това ни чака. 18 месеца е Асен Василев, 21 месеца е Спецов този екип изяснява по какъв начин ГЕРБ краде по 8,5 милиарда на година, къде са те, за какво не ги откриха. Това зяви Десислава Атанасова във Велико Търново по време на националното заседание на ГЕРБ. 
 
ГЕРБ не се отказал от своя главен приоритет образовие. Нашата парлементарна група ме натовари с предлагането да не одобряваме ограниченията, които не са съгласувани авансово с ГЕРБ-СДС, сподели още тя. Аз ще предложа разглобка на господин Борисов, безапелационна бе Атанасова. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР