От студиото на Здравей, България Атанас Атанасов от Демократична България

...
От студиото на Здравей, България Атанас Атанасов от Демократична България
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ГЕРБ, макар и да си купиха изборите, са в изолация, дори и скритият им съюзник ДПС не ги подкрепи

От студиото на „ Здравей, България ” Атанас Атанасов от „ Демократична България ” прикани ГЕРБ да отдръпват Росен Желязков като претендент за ръководител на 48-ото Народно заседание.

„ Много верен ход на „ Продължаваме Промяната ” да си отдръпват претендента. Това принуждава ГЕРБ да създадат същото. Ако настояват че са национално-отговорни, би трябвало да го отдръпват. Ако не го създадат, останалите политически сили ще изберат различен ръководител, без значение от ГЕРБ. Не чакам Росен Желязков самичък да се отдръпна ”, сподели той.

„ Много трагично гледаме на тези неща. Вярно е, че през вчерашния ден беше церемониален ден. Смятам обаче, че беше доста потребен ден за българската народна власт. На всички ни стана ясно, че ГЕРБ, въпреки и да си купиха изборите, са в изолираност, в това число и скритият им съдружник Движение за права и свободи на второто гласоподаване не ги поддържаха ”, добави депутатът от Демократична България.

По думите му „ Демократична България ” още веднъж е потвърдила, че е поредна, градивна политическа мощ. „ Доказахме го през вчерашния ден, тъй като не издигнахме наш претендент. От тук нататък ще би трябвало да преценим дали се постанова подобен ход от наша страна ”, разясни Атанасов.

Според него ръководител на Народно събрание би трябвало да е човек отвън двете първи политически сили.

„ Вчера по здрач от Демократична България обсъдихме разновидността с ротацията. Това е допустимо, въпреки да е комплицирано механически. Първият определен би трябвало да бъде Никола Минчев, тъй като на последното гласоподаване той имаше 2 пъти повече гласове, в сравнение с Росен Желязков ”, сподели още депутатът.

„ Демократична България няма да направи договорка с ГЕРБ, до момента в който аз съм съпредседател. Борисов постоянно търси метод да се допре до нас. Той би трябвало да се отдръпна от партията му ”, разяснява Атанас Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР