От столичната дирекция Аварийна помощ и превенция показаха техниката, с

...
От столичната дирекция Аварийна помощ и превенция показаха техниката, с
Коментари Харесай

Столичната община показа техника, която ще действа в случай на пожар

От столичната дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " демонстрираха техниката, с която могат да работят при положение на пожар. За локализиране на бедствия Столичната община разполага и с дрон, който има термокамера и звуков сигнал.

Пламъци, пушек, тежка техника, пожарникари и доброволци в битка с огнената буря. Честа панорама в последните дни. Като метод за предварителна защита на територията на София има три противопожарни кули, който изпращат сигнал в дирекцията при положение на пожар. Системата работи непрекъснато. Инсталирана е и в пожарната, тъй че всички екипи да реагират оптимално бързо. В помощ за преодоляване на огнените стихии Столичната община разполага и с дрон, който е с термокамера и звуков сигнал.

" Той облита към мястото на възникването на пожара, дават му се разнообразни команди. Примерно приканва жителите да изоставен региона, да се отдалечат от пожара, може да даде информация към пожарникарите за развиването напразно, който потегля примерно в друга посока ", разяснява Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Макар приоритет за столичната дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " да е София, чиновниците са в подготвеност за подпомагане и на местата, където има потребност.

" Направили сме по този начин, че тя да може да работи съответно и да разполага с всичко належащо в най-различните случаи на бедствия и повреди, които биха могли да зародят, за лятото в този момент приказваме за пожари ", съобщи Дончо Барбалов, заместник-кмет по " Финанси и опазване на здравето " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Дирекцията разполага непрекъснато с екипи, които са в подготвеност. А с изключение на за пожари има техника за реакция при наводнения и трусове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР