Байдън отсяда в дома на езерото Тахо на климатичния активист Том Стайер

...
От Стив ХоландЮЖНО ЕЗЕРО ТАХО, Калифорния (Ройтерс) - Президентът Джо
Коментари Харесай

От Стив Холанд

ЮЖНО ЕЗЕРО ТАХО, Калифорния (Ройтерс) - Президентът Джо Байдън, съпругата му Джил, синът Хънтър и други членове на семейството са пристигнали в езерото Тахо за една седмица от августовската ваканция и са отседнали в дом, нает от милиардера климатичен активист Том Стайер.

Семейство Байдън пристигна късно в петък в общността Гленбрук на източния бряг на езеро, от страната на Невада. Щайер и съпругата му Кат Тейлър са собственици на дома, но не присъстват.

Щайер се кандидатира за номинация за президент на Демократическата партия през 2020 г., но не успя да спечели популярност и отпадна след първите четири щатски състезания. В крайна сметка Байдън спечели номинацията и победи сегашния републиканец Доналд Тръмп.

Белият дом каза, че семейство Байдън наема дома на справедлива пазарна цена.

Синът на Байдън, Хънтър Байдън, летял отделно с търговски полет със съпругата си Мелиса Коен и сина им Бо и вече били в резиденцията, когато другите Байдън пристигнали, каза Белият дом.

Хънтър Байдън е изправен пред специално разследване за укриване на данъци обвинения. Президентът Байдън, попитан за случая на пресконференция в Кемп Дейвид в петък, отказа коментар.

Байдън ще пътува до Хаваите в понеделник, за да види от първа ръка разрушенията, причинени от горски пожари, които убиха десетки хора в Мауи.

(Репортаж от Стив Холанд; Редактиране от Синтия Остерман)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР