От стартирането на Cyberpunk 2077 като предимно занемарена техническа бъркотия

...
От стартирането на Cyberpunk 2077 като предимно занемарена техническа бъркотия
Коментари Харесай

„Спасяването“ на Cyberpunk 2077 е струвало на CD Projekt Red над 120 милиона долара

От стартирането на Cyberpunk 2077 като най-вече занемарена техническа неразбория до възхваляваната настояща версия с DLC Phantom Liberty бе дълго и скъпо начинание. Сумата, която разработчикът CD Projekt Red (CDPR) похарчи, с цел да промени нещата, както с цел да в профил проблемите, по този начин и за маркетинг беше голяма – над 120 милиона $, което е повече от целия бюджет на множеството игри.

Полския разработчик CDPR неотдавна разкри, че е похарчил 40-41 милиона $, с цел да приведе Cyberpunk 2077 към актуалното потомство конзоли и да сътвори ъпдейта 2.0, който прибавя куп усъвършенствания и нови функционалности към играта.

Междувременно разширението Phantom Liberty с холивудския актьорски състав и огромните индустриални стойности е коствало големите 84 милиона $ за основаването и популяризирането му.

Това е голяма сума за едно DLC. За съпоставяне, CDPR похарчи 174 милиона $ за създаването на Cyberpunk 2077 и 142 милиона $ за маркетинга на играта. Единственото заглавие, което се подрежда над нея в листата на „ Най-скъпите видеоигри, създавани в миналото “ е Star Citizen, макар че бюджетът ѝ от над 500 милиона $ е бил обезпечен от краудсорсинг, а финалната версия не е излязла към момента.

Краудсорсинг, превеждано от някои като отворена ангажираност в дословен смисъл значи потребление на ресурса на тълпата.

На представянето стана ясно също, че Cyberpunk 2077 към този момент е продадена в над 25 милиона копия от стартирането си на пазара преди съвсем 3 години, а Phantom Liberty е записала съвсем 3 милиона продажби през първата си седмица. Главният изпълнителен шеф на CDPR Адам Кичински посочи, че на The Witcher 3 и неговите разширения са били нужни 4 години, с цел да доближат тези цифри.

Кичински удостовери, че Phantom Liberty ще бъде единственото уголемение за Cyberpunk 2077, защото компанията гледа към бъдещи планове, в това число оповестеното продължение и се отхвърля от личния си игрови енджин REDengine в интерес на по-евтиния и еластичен Unreal Engine.

Техническите проблеми на Cyberpunk 2077, обвиняванията, че филмовият откъс преди стартирането на пазара е бил подправен и съвсем неизползваемото ѝ положение на конзолите от последно потомство при стартирането ѝ на пазара бяха пагубни за една от най-нашумелите игри на всички времена, което докара до претенции за възобновяване на средства и правосъдни каузи. Поредица от кръпки, усъвършенствания и нови режими започнаха да доближават Cyberpunk 2077 до играта, която ни беше обещана – нещо, което най-сетне наподобява се случи с Phantom Liberty.

На гърба на известността на DLC-то предходната седмица се появи новината, че се създава план за игра онлайн, евентуално телевизионно шоу, чието деяние ще се развива във вселената на Cyberpunk 2077.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР