От Стара Загора към София пътуват миньори и енергетици от

...
От Стара Загора към София пътуват миньори и енергетици от
Коментари Харесай

Работещите в „Мини Марица-Изток“ идват на шествие в София


От Стара Загора към София пътуват миньори и енергетици от „ Мини Марица-Изток “. Те излизат през днешния ден на митинг-шествие. Целта им е да защитят бъдещето си и енергетиката на България.

" Ние сме гръбнакът на българската стопанска система и гарантът на енергийната самостоятелност на страната ", обявиха работещите в „ Мариците “, пред БГНЕС.

Шествието им ще се организира на обяд, тръгвайки от храм-паметника Александър Невски до Министерски съвет.

Работещите в " Мини Марица-Изток " упорстват да бъде обезпечена работата на централите от комплекса на въглища най-малко до 2040 година " Ако някой натисне копчето, рискува да остави на студено и мрачно милиони български жители ", споделиха още работещите в комплекса. Хората споделиха още, че са подготвени на крайности - " подготвени сме да легнем на релсите сред ТЕЦ-а и мините, с цел да стане ясно, че без комплекса не може ".

Шествието ще стартира в 11:30 часа от пл. „ Свети Александър Невски “ и ще продължи по ул. „ Оборище” - ул. „ Георги С. Раковски” - бул. „ Цар Освободител” - бул. „ Княз Александър Дондуков” до Министерския съвет, където от 12:30 ч. ще се организира протестен протест.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР