От сряда в Нова Зеландия влиза в сила национална карантина

...
От сряда в Нова Зеландия влиза в сила национална карантина
Коментари Харесай

4-седмична национална карантина и в Нова Зеландия

От сряда в Нова Зеландия влиза в действие национална карантина поради ковид. Ще бъде оповестена най-високата, четвърта степен на здравна паника. Това значи, че учебните заведения и фирмите, чиято активност, не е наложителна, ще спрат работа, а новозеландците ще си останат вкъщи в продължение на четири седмици.

Тази мярка ще даде на държавното управление по-големи пълномощия в областта на разпределението на продуктите и реквизицията на здания. Армията ще следи за спазването на карантината, осведоми Българска телеграфна агенция.

До момента там са регистрирани 102 случая на заразяване с ковид и нито един смъртен случай. По последни данни обаче разпространяването на заразатата се ускорява, като към този момент не става дума единствено за случаи, импортирани от чужбина.

„ Ако не овладеем вируса, здравната ни система ще се срине и десетки хиляди новозеландци ще умрат. Най-лошият сюжет е неприемлив. Той би довел до най-сериозната загуба на човешки животи в новозеландската история и аз не мога да поема подобен риск “, разгласи новозеландският министър председател Джасинда Ардърн.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР