От срещата на върха на НАТО във Вилнюс очаквам да

...
От срещата на върха на НАТО във Вилнюс очаквам да
Коментари Харесай

Денков реши съдбата на Украйна! Изявлението

От срещата на върха на НАТО във Вилнюс чакам да има краен резултат, в който категорично се споделя, че Украйна ще бъде поканена тогава, когато събитията разрешават. Това съобщи през днешния ден министър-председателят акад. Николай Денков при идването си на форума във Вилнюс.

" Ще има ясна вероятност, че Украйна ще стане член на НАТО, само че по тази причина би трябвало да имаме съответните условия. Докато Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна, няма по какъв начин да бъде призната, само че ще са ясни изискванията, при които тя ще бъде призната вероятно ", сподели Денков.
-->
Той означи, че за първи път след Студената война се вършат районни проекти, които да приготвят страните при вероятно нахлуване от изток.

Той сподели, че България е заложила още идната година да има разноски за защита в размер на 2 % от Брутният вътрешен продукт, а по-следващата да бъдат още по-високи.

Не се чака да има втора бойна група, сподели Денков в отговор на журналистически въпрос дали се планува втора съюзническа конструкция - сходна на бойната група - в България.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР