От средата на месец май Община Генерал Тошево започва официално

...
От средата на месец май Община Генерал Тошево започва официално
Коментари Харесай

Камион за извозване на строителни отпадъци вече работи в помощ на хората от Генерал Тошево

От средата на месец май Община Генерал Тошево стартира публично да приема поръчки за осъществяване на услуга с новозакупения камион за транспортиране на строителни боклуци. От новата опция могат да се възползват всички поданици на територията на нашата община. За задачата те би трябвало да подадат документално заявление по пример в Информационния център на постройката на Община Генерал Тошево до Отдел „ Териториално устройство, строителство, капиталова активност и екология “.

Важно е да се знае, че всеки, който желае да употребява услугата, би трябвало да упомене приблизителното количество като тонаж на строителните боклуци, които ще бъдат извозени. Това се постанова защото заплащането ще става при подаване на заявката и оповестяване на количеството боклуци. Събирането на отпадъците се прави пред самия дом на хората. Те не би трябвало да извозват отпадъците до несъмнено място.

Сумата за услугата за транспортиране на строителни боклуци е строго регламентирана в Наредбата за ръководство и финансиране на дейностите по отнасяне на битови и строителни боклуци на територията на община Генерал Тошево. Препоръчително е отпадъкът да бъде авансово разграничен – да вземем за пример единствено тухли, цигли, бетон или керамични произведения. Ако това изискване е спазено, таксата за 1 звук строителни боклуци е едвам 6 лв.. Към тях се начислява и такса от 24 лв. за транспортиране. Ако обаче отпадъците не са сортирани разделно, а са смесени, то таксата е 133,75 лв. с Данък добавена стойност.

Услугите ще се правят по график, идващ реда на подаване на заявките и когато камионът е свободен. Вместимостта на машината е до 5 тона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР