От снощи асеновградските групи в социалните мрежи клокочат от разтревожени

...
От снощи асеновградските групи в социалните мрежи клокочат от разтревожени
Коментари Харесай

Асеновград потъна в смог! Пушекът от Хвойна слезе до града СНИМКИ

От нощес асеновградските групи в обществените мрежи клокочат от разтревожени въпроси: Защо мирише по този начин в града? Пожар ли има? Къде е? Според хората целият град е потопен в смог. 

" Не единствено до казармата - и в Жорж махала, и на Баделема е задимено, та чак баирите към манастирите и наляво и надясно са в мъгла от пушек ", прецизират хората.

" Квартал Свети Георги е обгазен от нощес от 23:00 часа. Вечерника докара пушека през дефилето очевидно и се усеща мощно при дишане ", прецизират асеновградчани.

Някои дори заподозряха, че има пожар до Асенова цитадела. Други обаче се досетиха, че пушекът идва от Хвойна, където вчера пламна борова гора. Беше открито, че пламъците са тръгнали от основния път Асеновград – Смолян, евентуално от изхвърлена неизгасена цигара, като доста бързо са обхванали гората нагоре по ската.

За страдание изгорелият регион продължава да се усилва, наранени са над 500 декара, а гасенето продължава. Теренът е комплициран, по тази причина се включиха и военни хеликоптери, а десетки доброволци се насочат към мястото, с цел да оказват помощ.

" Това се вижда от Баделема. Нагоре е ужасно! ", написа асеновградчанин.



Хората започнаха да разгласяват фотоси, показващи дима, стелещ се над планината:

От преди 10 минути! Снимки от Свети Трифон!



" Мили съграждани, страдащи от миризмата... природата страда, земята, на която живеем, гори. Напръскайте си с ароматизаторче, пък оставете родното да изгори. Да ви имам и целите! Тъжно... ", разочарована от реакциите на хората е асеновградчанка.

" Мирише все едно хората в целия град групово са си запалили печките, изцяло допустимо е да докара пушека до тук. Той няма по какъв начин да се разсее толкоз бързо. "

" Тази фотография е от крепостта, димът се носи от южна посока. "



Димът се носи от вечерника и е от пожара над с. Хвойна.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР